HAYALLER VE HEDEFLER ÜZERİNE NOTLAR

 HAYALLER VE HEDEFLER ÜZERİNE NOTLAR

   Birçoğumuz hayallerle hedefleri karıştırıyoruz.Hayal ruhla ilgilidir.Hayal daha çocuksu yanımızdır.Hepimiz kaç yaşında olursak olalım hayallere ihtiyaç duyarız.
   Hayalleri olmayan hayal kuramayan bir insan ruhu ile bağlantıyı kopartmış demektir.Ve eğer ruhunuzla bağlantıyı kopartırsanız artık hiçbir şeyden tat alamazsınız.Bir süre sonra herşey çok anlamsız hale gelir.
   Hayaller aslında ruhumuzun yakıtıdır.
Çok güzel bir söz vardır bu konuda:
"Bazıları hayal eder,bazıları hayalde yaşar,
bazıları ise hayalini yaşar."
   Hayal etmek çok güzel bir şeydir,ruhumuzu besler.Hayallerin zamanla bir bağı yoktur,zamansızdır.Yaşadığımız dünya bizi zamanın içine hapsediyor.Dolayısıyla hayalleri bile zamanın içine oturtmaya zorluyor.
    Çocukluğumuzda istediğimiz gibi hayal kurardık.Evimizin penceresinden yıldızlara bakarak hayallere dalardık.Bazen de rüzgârda yavaş yavaş yer değiştiren bulutları seyreder,onları çeşitli şekillere benzetirdik.
   Hayaller özgürdür,özgürlüğü kısıtlanmaya başlandığında hayal hayal olmaktan çıkar.
   Tekrar çocukluğunuza dönüp çocukluğunuzda nasıl hayaller kurduğunuzu kendinize hatırlatmanızı hatta bir renkli defter edinip-hayal ve hedef defteri diyoruz biz buna- defterin bir yüzüne hayallerinizi çizmenizi istiyorum.Renkli kalemlerle yazarak,çizerek hayal panosu oluşturun.
   Şimdi gelelim hedefler kısmına.
   Hedefler daha somut,elle tutulur ve daha çok bu dünyaya aittir.Hedefler beden ve akılla ilgilidir.Şirketler de bankalar da size hedef verir.Hedefler size verilmeden önce sizin kendinizin hedefleri olması gerekir.Bu kendiniz için önemlidir.Yani sizi bir yerden başka bir yere taşıyacak olan hedeflerden bahsediyorum.
   Hedeflerle planlar birbiri ile ilgilidir.Hedef ve plân aynı şeyler değildir.Plân hedefe hizmet eder hedefe ulaşmanızdaki stratejidir.Defterinizin diğer tarafına hedeflerinizi yazın.

Yorumlar

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÖĞRETİM STRATEJİ VE YÖNTEMLERİ

Eş Sesli Kelimeler (Sesteş)

DEYİMLER TEST